39-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ

Вторник, 01 Септември 2015 12:19
 
image ПОКАНА
Денеска, среда (02.09.2015), со почеток во 19 часот, во Амфитеатарот на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје, ќе се одржи 39-та седница на Советот на Општина Карпош.

Читај повеќе: 39-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ПРВАЧИЊА

Вторник, 01 Септември 2015 12:37
 
image ИНФОРМАЦИЈА
По повод првиот училишен ден, училиштата на територија на Општина Карпош ги отворија вратите за новите првачиња и останатите основци. Во рамките на добро познатиот датум, први септември, Денот кога започнува учебната година, во холот на десетте основи училишта се одржаа свечени приредби со музички и театарски точки во знак на пречекување на новите основци.

Читај повеќе: ДОБРЕДОЈДОВТЕ ПРВАЧИЊА

СĖ ВО ЕДНО ЗА ДОБРА ЗАБАВА

Понеделник, 31 Август 2015 22:16
image ИНФОРМАЦИЈА
Во изминатите две недели, карпошани имаа можност да присуствуваат и да се забавуваат на карпошовите летни денови. Осмото по ред Карпошово културно лето, вечерва ја симна завесата, каде 14 дена секојдневно, беа исполнети со богата културна програма. Многу музика во различен стил, изложби, програма за најмалите, театарски претстави и филмски проекции, го красеа осмото Карпошово културно лето.

Читај повеќе: СĖ ВО ЕДНО ЗА ДОБРА ЗАБАВА

ОПШТИНА КАРПОШ ПОДГОТВЕНО ЌЕ ГИ ПРЕЧЕКА УЧЕНИЦИТЕ

Понеделник, 31 Август 2015 12:49
 
image ИНФОРМАЦИЈА
Училиштата на територија на Општина Карпош, подготвено ќе ги отворат вратите на основците на првиот училишен ден. Во нови училници, спортски сали и безбедни за зимската грејна сезона, со целиот ентузијазам учениците ќе можат да се посветат на едукација. Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, денеска пред првиот училишен ден, истакна дека Општина Карпош е подговена за успешен почеток на учебната година

Читај повеќе: ОПШТИНА КАРПОШ ПОДГОТВЕНО ЌЕ ГИ ПРЕЧЕКА УЧЕНИЦИТЕ

ИКС-ФАКТОР ВО КАРПОШ

Недела, 30 Август 2015 23:35
 
image ИНФОРМАЦИЈА
Долгоочекуваната автоска вечер на Огнен Неделковски и „Нови дечки“ конечно се одржа. На вечерашната карпошова ноќ ечеа најпознатите стихови испишани од неповторливиот текстописец Огнен Неделковски. На вечерта пред завршувањето на осмото по ред Карпошово културно лето, Огнен заедно со новите дечки на македонската музичка естрада, реализираа незаборавна летна романтична ноќ.

Читај повеќе: ИКС-ФАКТОР ВО КАРПОШ

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Огласна табла

 • 28.01.2014 РАНГ ЛИСТА од најуспешни кандидати по јавниот оглас број 252/2013 од испитот за државен службеник
 • 13.02.2014 РАНГ ЛИСТА од најуспешни кандидати по јавниот оглас број 277/2013 од испитот за државен службеник
 • 18.02.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 06/2014
 • 18.02.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 274/2013
 • 03.09.2014 ОБЈАВА број 01/2014 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Карпош за изградба на А1 - домување на станбени куќи
 • 12.09.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 114/2014
 • 16.09.2014 ОБЈАВА број 02/2014 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош
 • 01.10.2014 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Детален урбанистички план за Градска четврт Ј 04         Кликни за нацрт план
 • 07.10.2014 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Детален урбанистички план за Градска четврт З 09 (опфат помеѓу бул. Партизански одреди, ул. Франклин Рузвелт, бул.Митрополит Тедосије Гологанов и бул. 8-ми Септември), Општина Карпош - Скопје Кликни за нацрт план
 • 09.10.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 137/2014
 • 14.10.2014 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Нацрт-Детален урбанистички план за Градска четврт З 08 (опфат помеѓу бул.Илинден, ул. Франклин Рузвелт, бул. Партизански одреди и бул. 8-ми Септември) Кликни за нацрт план
 • 25.10.2014 ОБЈАВА број 03/2014 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош
 • 30.10.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 164/2014
 • 04.11.2014 И С П Р А В К А НА ОБЈАВА број 03/2014 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија
 • 30.10.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 205/2014
 • 22.12.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 249/2014
 • 29.12.2014 РАНГ ЛИСТА по јавен оглас број 269/2014
 • 23.01.2015 ОБЈАВА број 01/2015 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош
 • 03.02.2015 ОБЈАВА број 02/2015 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош
 • 03.02.2015 СООПШТЕНИЕ За организирање на Јавна презентација и Јавна анкета за Локалната урбанистичка планска документација на КП 673/1 КО Бардовци, Општина Карпош
 • 04.02.2015 СООПШТЕНИЕ за организирање на повторна Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Градска четврт З 09
 • 04.02.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на повторна Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Градска четврт З 09         Кликни за нацрт план
 •  Преземи анкетен лист за Градска четврт З 09
 • 26.02.2015 Под-проект „Реконструкција на улици и изградба на систем за атмосферска канализација и тротоари во Општина Карпош“ финансиран од МСИП средства
 • 03.03.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Детален урбанистички план за Градска четврт Ј 02 - опфат помеѓу Жданец и Нерези, локалитети А,Б и В , Општина Карпош         Кликни за нацрт план
 •  Преземи анкетен лист
 • 06.03.2015   ПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ -Проект за подобрување на општинските услуги (ППОУ)
 • 06.03.2015   INVITATION FOR BIDS
 • 10.03.2015 ОБЈАВА број 03/2015 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош
 • 10.03.2015   ОГЛАС ЗА СТИПЕНДИИ „Со најуспешните студенти заедно за Карпош“
 • 23.03.2015 ОБЈАВА број 04/2015 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош
 • 06.04.2015Јавна презентација и Јавна анкета за Локалната урбанистичка планска документација на КП 1867, KП 1866/2, KП 1866/4, КП 1122 КО Нерези, Општина Карпош
 • 27.04.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Детален урбанистички план за Градска четврт З 06 опфат помеѓу бул.”Партизански Одреди”, ул. “Московска”, бул. ”Македонија” и бул. “8-ми Септември”, Општина Карпош-Скопје.         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист
 • 05.05.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Детален урбанистички план за Градска четврт Ј 02 - опфат помеѓу Жданец и Нерези, локалитети А,Б и В , Општина Карпош-Скопје         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист за Градска четврт Ј 02 - опфат помеѓу Жданец и Нерези, локалитети А,Б и В З 09
 • 12.06.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Блок- 5 - од Четврт ССИ 03 - Скопје (Северен дел на Касарна Илинден) Општина Карпош и Општина Чаир – Скопје         Кликни за нацрт план
 • 12.06.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Предлог- Детален урбанистички план за Градска четврт СЗ 19 (Влае 2), помеѓу бул. "Партизански одреди", ул. "Ацо Шопов", ул. "Војвода Васил Чакаларов" (Циборовски) и река Вардар, Општина Карпош         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист
 • 20.06.2015 ОГЛАС за издавање под закуп на училишни спортски сали и друг простор (холови и училници) во основните училишта на територија на Општина Карпош за 2015/2016 година
 • 23.06.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Градска Четврт ССИ 03, Блок 2 (Северен дел на Касарна Илинден) Општина Карпош         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист
 • 23.06.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Градска Четврт ССИ 03, Блок 4 (Северен дел на Касарна Илинден) Општина Карпош         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист
 • 23.06.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Урбан блок ССИ 03.09 дел од Градска четврт ССИ 03 Општина Карпош         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист
 • 09.07.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна анкета и Јавна презентација по Детален урбанистички план за Градска четврт З 02 (локалитет Карпош 4), Општина Карпош- Скопје.         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист
 • 15.07.2015 ОБЈАВА број 05/2015 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош за Детален урбанистички план Градска четврт З 08 ( опфат помеѓу бул. Илинден, ул. Франклин Рузвелт, бул. Партизански Одреди и бул. 8ми Септември )
 • 16.07.2015 КОНКУРС за изработка и реализација на Програма за манифестацијата „Културно лето Карпош 2015“
 • 21.07.2015 ОБЈАВА број 06/2015 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Карпош,предвидено со ДУП (изменување и дополнување) Злокуќани дел од блок 5 деловни и сервисни дејности
 • 25.07.2015 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗАЕДНИЦИ НА СОПСТВЕНИЦИ НА СТАНОВИ ЗА ЗАМЕНУВАЊЕ НА ДОТРАЕНИ КРОВНИ ПОКРИВАЧИ ОД АЗБЕСТ
 • 19.08.2015 С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Предлог- Детален урбанистички план за Градска четврт З 05, помеѓу Бул. Илинден, Бул. 8-ми Септември, Бул. Партизански одреди и ул. Љубљанска, Блок 1, Блок 5 и Блок 8, Општина Карпош         Кликни за нацрт план       Преземи анкетен лист
 • 01.09.2015 ОГЛАС за доделување на Стипендии за талентирани спортисти од Општинските основни училишта на подрачјето на Општина Карпошза 2015/16 година
 • 01.09.2015 ОГЛАС за доделување на Стипендии за талентирани ученици од Општинските основни училишта на подрачјето на Општина Карпош за учебната 2015/2016 година

 •  

  Дивоградби
  You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

  Има 26 гости присутни