Записници од Седници на Совет за 2022 година 

Записник од 4та Седница на Совет (одржана на 31 јануари 2022) 

 

Записници од Седници на Совет за 2020 и 2021 година 

Записник од 63та Седница на Совет (одржана на 12 октомври 2021) 

Записник од 62ра Седница на Совет ( одржана на 5 октомври 2021) 

Записник од 61ва Седница на Совет ( одржана на 16 септември 2021)

Записник од 60та Седница на Совет ( одржана на 30 август 2021)

Записник од 59та Седница на Совет ( одржана на 19 јули 2021)

Записник од 58ма Седница на Совет ( одржана на 15 јули 2021)

Записник од 57ма Седница на Совет ( одржана на 8 јуни 2021)

Записник од 56та Седница на Совет ( одржана на 6 мај 2021)

Записник од 55та Седница на Совет ( одржана на 9 април 2021)

Записник од 54та Седница на Совет ( одржана на 3 март 2021)

Записник од 53та Седница на Совет ( одржана на 8 февруари 2021)

Записник од 52та Седница на Совет ( одржана на 29 јануари 2021)

Записник од 51та Седница на Совет ( одржана на 28 декември 2020)

Записник од 50та Седница на Совет ( одржана на 4 декември 2020)

Записник од 49та Седница на Совет ( одржана на 4 декември 2020)

Записник од 46та Седница на Совет ( одржана на 03 ноември 2020 ) 

Записник од 45та Седница на Совет ( одржана на 29  октомври 2020 ) 

Записник од 43та Седница на Совет ( одржана на 18  септември 2020 ) 

Записник од 42та Седница на Совет ( одржана на 27  август 2020 ) 

Записник од 41та Седница на Совет ( одржана на 29 јули 2020 ) 

Записник од 40та Седница на Совет ( одржана на 25 јуни 2020 ) 

 

 

Информации од Седници на Совет за 2022 Година 

31 јануари – Проекти за поддршка на културата, спортот и образованието (читај) 

 

 

 

Информации од Седници на Совет за 2021 Година 

29 декември – Усвоен буџетот на Општина Карпош за 2022 (читај) 

13 декември – Карпош набавува возило за подобрување на комуналните услуги (читај) 

12 ноември – Конституиран советот на Општина Карпош (читај) 

12 октомври – Со Дуп-от ССИ 03, за Карпош само зеленило (читај) 

5 октомври – Вратена довербата на граѓаните во локалната самоуправа (читај) 

16 септември – Советот ја одржа 61.седница (читај) 

30 август – Карпош избриша 4 маркици за згради за два нови паркови и објект за државни институции (читај) 

15 јули – Спортско и културно лето во Карпош (читај) 

8 јуни – Проекти за подобро образование во Карпош(читај) 

6 мај- Карпош доделува субвенции за нови велосипеди (читај) 

9 април – Карпош ќе добие затворен пливачли базен (читај) 

3 март – Усвоен еколошкиот план на Карпош за 2021 (читај) 

8 февруари – Карпош аплицира за првата соларна енергетска задруга(читај) 

29 јануари – Усвоени извештаите за реализираните програми на Општина Карпош(читај)

 

 

 

Информации од Седници на Совет за 2020 Година 

28 декември – Усвоен е буџетот на Карпош за 2021 година (читај) 

4 декември – Наташа Пеливанова – Нова претседателка на Советот на Општина Карпош (читај) 

12 ноември  – Развојни програми и помош за лицата со попреченост (читај) 

29 октомври – Признание за беспоштедната борба на карпошанката Јорда (читај)

3о септември – Повеќе пари за школите, за ит опрема и за капитални инвестиции (читај) 

18  септември – Следуваат реконструкции на улици во Карпош 1 и Карпош 2 (читај) 

27 август – Нови образовни асистенти во Општина Карпош (читај) 

29 јули – Реставрација на манастирот св.Пантелејмон во Нерези (читај) 

25 јуни – Прва онлајн седница на Советот на Општина Карпош (читај) 

28 мај – Награди на првенците на генерација(читај)

16 април – Финансиска помош за оштетени покриви во Карпош (читај) 

11 март – Карпош со сопствени, дополнителни мерки за превенција од коронавирус (читај)  

20 февруари – Основците од Карпош ќе отворат новинарски клуб и ќе изработуваат училишни веб страници (читај) 

29 јануари – СУБВЕНЦИИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ, ЕЛЕКТРИЧНИ ТРОТИНЕТИ, ЕНЕРГЕТСКИ ФАСАДИ И ЛИФТОВИ(читај) 

 

 

2019 Година 

26 декември – Општина Карпош доби развоен буџет за 2020 година 

Осумнаесетта Седница на Советот ( 30 јануари )
Информација – клик и читај – Продолжува субвенционирањето на нови велосипеди за карпошани

Деветнаесетта Седница на Советот ( 28 февруари )
Информација – клик и читај – Бардовци го доби „виножито“ – нов клон на градинката „Распеана младост“

Дваесетта Седница на Советот ( 13 март )
Информација – клик и читај – Влае „на пат“ да добие инклузивно детско игралиште

Дваесет и прва Седница на Советот ( 10 април )
Информација – клик и читај – Карпош ќе добие три нови сквера

Дваесет и втора Седница на Советот ( 3 мај )
Информација – клик и читај – Нов соображаен режим на ул.Прашка во Тафталиџе

Дваесет и трета Седница на Советот ( 29 мај )
Информација – клик и читај – Финансиска поддршка за ученици, спортисти и културни друштва

Дваесет и четврта Седница на Советот ( 18 јуни )
Информација – клик и читај – Финансиска поддршка за проекти од спортот

Дваесет и петта Седница на Советот ( 4 јули )
Информација – клик и читај – Ексурзија во Грција за шампионите од Карпош

Дваесет и шеста Седница на Советот ( 27 август )
Информација – клик и читај – Продолжен престој за четврто одделенците до 17 часот

 

 

 

2017 Година

 

Прва Седница на Советот 

Информација – клик и читај  Општина Карпош доби нов Совет 

Видео од Седницата – клик и гледај 

 

Втора и Трета Седница на Советот 

Информација – клик и читај  Две градинки од Карпош ќе добијат прочистувачи на воздух 

 

 Четврта Седница на Советот

 Информација – клик и читај Антикорупциска едукација за основците од Карпош 

 Интервју со претседателот на Совет на општина Карпош

 Видео од Седницата – клик и гледај 

 

 

 Петта Седница на Советот

 

  Информација – клик и читај Развојни програми за Општина Карпош

  Видео од Седницата – клик и гледај 

 

 2018 Година

 

 Шеста Седница на Советот ( 24 јануари ) 

   Информација – клик и читај Владо Симјановски нов командир на ПС „Карпош“

   Видео од Седницата – клик и гледај 

 

  Седма Седница на Советот ( 7 февруари ) 

    Информација – клик и читај – Прочистувачи на воздух за сите училиша и градинки во Карпош 

    Видео од Седницата – клик и гледај 

 

 Осма Седница на Советот ( 7 март ) 

 Информација – клик и читај – СВР и општината координирано во превенција од криминалот 

 Видео од Седницата 

 

 Деветта Седница на Советот ( 23 април ) 

  Информација – клик и читај – Субвенции за купување на нови велосипеди во Карпош

 Видео од Седницата – клик и гледај 

 

 Десета Седница на Советот ( 22 мај ) 

 Информација – клик и читај – Нови субвенции за купување на велосипеди од Општина Карпош

 Видео од Седницата – 

 

 Единаесетта Седница на Советот ( 13 јуни ) 

 Информација – клик и читај – Финансиска помош за културата и спортот во Карпош

Видео од Седницата –

 

Дванаесетта Седница на Советот ( 12 јули ) 

 Информација – клик и читај – Нов спортско-адреналински парк на кејот на Вардар 

 Видео од Седницата – 

 

Тринаесетта Седница на Советот ( 24 август ) 

Информација – клик и читај – Карпош продолжува со поддршка за талентираните ученици и спортисти

Видео од Седницата 

 

 Четиринаесетта Седница на Советот ( 17 септември ) 

Информација – клик и читај – Финансиска помош за граѓани на Карпош

 Видео од Седницата 

 

 Петнаесетта Седница на Советот ( 31 октомври ) 

Информација – клик и читај – Нови контејнери за почист Карпош

Видео од Седницата 

 

 Шеснаесетта Седница на Советот ( 28 ноември ) 

Информација – клик и читај –Финансиска помош и поддршка за вработување на лица со попреченост

Видео од Седницата

Седумнаесетта Седница на Советот ( 24 декември ) 

 Информација – клик и читај – Карпош со штедлив, но реален буџет за наредната година 

 Видео од Седницата

 

 2019 Година

 

 Осумнаесетта Седница на Советот ( 30 јануари )

Информација – клик и читај – Продолжува субвенционирањето на нови велосипеди за карпошани

Видео од Седницата – клик и гледај 

Деветнаесетта Седница на Советот ( 28 февруари ) 

Информација – клик и читај – Бардовци го доби „виножито“ – нов клон на градинката „Распеана младост“

Видео од Седницата 

Дваесетта Седница на Советот ( 13 март ) 

Информација – клик и читај – Влае „на пат“ да добие инклузивно детско игралиште 

Видео од Седницата  

 Дваесет и прва Седница на Советот ( 10 април ) 

 Информација – клик и читај – Карпош ќе добие три нови сквера

Видео од Седницата  

 Дваесет и втора Седница на Советот ( 3 мај ) 

Информација – клик и читај – Нов соображаен режим на ул.Прашка во Тафталиџе 

 Видео од Седницата – клик и гледај 

 Дваесет и трета Седница на Советот ( 29 мај ) 

Информација – клик и читај – Финансиска поддршка за ученици, спортисти и културни друштва

Видео од Седницата 

 Дваесет и четврта Седница на Советот ( 18 јуни )

 Информација – клик и читај – Финансиска поддршка за проекти од спортот

 Видео од Седницата 

 Дваесет и петта Седница на Советот ( 4 јули ) 

 Информација – клик и читај – Ексурзија во Грција за шампионите од Карпош

 Видео од Седницата

Дваесет и шеста Седница на Советот ( 27 август )

Информација – клик и читај – Продолжен престој за четврто одделенците до 17 часот

Видео од Седницата

 

2015 година

ВИДЕО 

40та Седница на Советот на Општина Карпош (Клик и гледај)

https://www.youtube.com/watch?v=OUyBoxBQNmk

02 септември 2015 – Столе Попов залужен граѓанин на Карпош (41-ва седница, сл.гласник 13/2015)

 

Кликни и читај – Столе Попов залужен граѓанин на Карпош 

 05 октомври 2015 – „Виза“ за програмите на детските градинки во Карпош ( 40-та седница, сл.гласник 13/2015)

 

Кликни и читај – „Виза“ за програмите на детските градинки во Карпош

 

 

02 септември 2015 – Креативен центар „Карпош“ – Едукација за младите ( 39-та седница, сл.гласник 12/2015)

Кликни и читај –  Креативен центар „Карпош“ – Едукација за младите

 25 август  2015 – 38ма седница на советот на Општина Карпош (38-ма седница, сл.гласник 11/2015)

Кликни и читај – 38ма седница на советот на Општина Карпош

 

 

9 јули 2015 – Општинска поддршка во реконструкција на оштетени покриви (37-ма седница, сл.гласник 10/2015)

Кликни и читај – Општинска поддршка во реконструкција на оштетени покриви

11 јуни 2015 – Усвоен стратешкиот план за 2015-2019 година (36-та седница, сл.гласник 9/2015)

Кликни и читај – Усвоен стратешкиот план за 2015-2019 година

18 мај 2015 – Награда за најуспешните полуматуранти (35-та седница, сл.гласник 8/2015)

Кликни и читај – Награда за најуспешните полуматуранти

23 април 2015 – Општина Карпош доби командир на полициска станица  (34-та седница, сл.гласник 7/2015)

Кликни и читај – Општина Карпош доби командир на полициска станица

31 март 2015 – Бардовци ќе добие нова градинка (33-та седница, сл.гласник 6/2015)

Кликни и читај – Бардовци ќе добие нова градинка

30 март 2015 – Одлука за изменување и дополнување на одлуката за утврдување на интерес за основање на Акционерско друштво за вршење дејнсот спорт (32-ра седница, сл.гласник 5/2015)

Кликни и читај – Одлука за изменување и дополнување на одлуката за утврдување на интерес за основање на Акционерско друштво за вршење дејнсот спорт

12 март 2015 – Проширен кругот на збратимени општини (31-ва седница, сл.гласник 4/2015)

Кликни и читај – Проширен кругот на збратимени општини

20 февруари 2015 – За поплавените – 400.000 денари помош од Карпош (30-та седница, сл.гласник 3/2015)

Кликни и читај – За поплавените – 400.000 денари помош од Карпош

10 февруари 2015 – Советничка иницијатива за помош на поплавените (29-та седница, сл.гласник 2/2015)

Кликни и читај – Советничка иницијатива за помош на поплавените

14 јануари 2015 – Намален криминалитетот во Карпош-Извештајот „блокиран од опозицијата“ (28-ма седница, сл.гласник 1/2015)

Кликни и читај – Намален криминалитетот во Карпош-Извештајот „блокиран од опозицијата“

 

 

 2014 година

 

Регистар на прописите и другите акти објавени во службен гласник на Општина Карпош во 2014 година  ( сл.гласник 20/2014)

Кликни и читај – Регистар на прописите и другите акти објавени во службен гласник на Општина Карпош во 2014 година

30 декември 2014 – „ВИЗА“ ЗА ДУП ЗА КРИВИ ДОЛ  (27-ма седница, сл.гласник 19/2014)

Кликни и читај – „ВИЗА“ ЗА ДУП ЗА КРИВИ ДОЛ

24 декември 2014 – УСВОЕН БУЏЕТОТ НА КАРПОШ ЗА 2015 ГОДИНА (26-та седница, сл.гласник 18/2014)

Кликни и читај – УСВОЕН БУЏЕТОТ НА КАРПОШ ЗА 2015 ГОДИНА

10 декември 2014 – КАРПОШ ДОБИ СОВЕТ НА МЛАДИ (25-та седница, сл.гласник 17/2014)

Кликни и читај – КАРПОШ ДОБИ СОВЕТ НА МЛАДИ

28 ноември 2014 – КАРПОШ ЌЕ ДОБИЕ НОВИ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ (24-та седница, сл.гласник 16/2014)

Кликни и читај – КАРПОШ ЌЕ ДОБИЕ НОВИ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ

12 ноември 2014 – ТЕНЗИЧНА СЕДНИЦА ВО „РЕЖИЈА“ НА ДЕЛ ОД ОПОЗИЦИЈАТА ВО СОВЕТОТ НА КАРПОШ (23-та седница, сл.гласник 15/2014)

Кликни и читај – ТЕНЗИЧНА СЕДНИЦА ВО „РЕЖИЈА“ НА ДЕЛ ОД ОПОЗИЦИЈАТА ВО СОВЕТОТ НА КАРПОШ

27 октомври 2014 – МЛАДИТЕ „НА ГОЛЕМА ВРАТА“ ПРИ ОДЛУЧУВАЊЕТО ВО ОПШТИНАТА (22-ра седница, сл.гласник 14/2014)

Кликни и читај – МЛАДИТЕ „НА ГОЛЕМА ВРАТА“ ПРИ ОДЛУЧУВАЊЕТО ВО ОПШТИНАТА

03 октомври 2014 – „ВИЗА“ ЗА БЕСПЛАТЕН ИЗЛЕТ И УЖИНКИ ЗА ОСНОВЦИТЕ ОД КАРПОШ (21-ва седница, сл.гласник 13/2014)

Кликни и читај – „ВИЗА“ ЗА БЕСПЛАТЕН ИЗЛЕТ И УЖИНКИ ЗА ОСНОВЦИТЕ ОД КАРПОШ

11 септември 2014 – НОВА ФАСАДА ЗА БАРАКАТА НА ЦРВЕНИОТ КРСТ (20-та седница, сл.гласник 12/2014)

Кликни и читај – НОВА ФАСАДА ЗА БАРАКАТА НА ЦРВЕНИОТ КРСТ

27 август 2014 – БЕСПЛАТНИ УЖИНКИ И ИЗЛЕТИ ВО КАРПОШ (19-та седница, сл.гласник 11/2014)

Кликни и читај – БЕСПЛАТНИ УЖИНКИ И ИЗЛЕТИ ВО КАРПОШ

23 јули 2014 – ПОСЛЕДНА ПОЧЕСТ ЗА СЕКРЕТАРОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ (18-та седница, сл.гласник 10/2014)

Кликни и читај – ПОСЛЕДНА ПОЧЕСТ ЗА СЕКРЕТАРОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ

15 јули 2014 – ТАФТАЛИЏЕ 2 СЛАВИ 50 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ (17-та седница, сл.гласник 9/2014)

Кликни и читај – ТАФТАЛИЏЕ 2 СЛАВИ 50 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

20 јуни 2014 – ПАРИЧНА НАГРАДА ЗА ПРВЕНЦИТЕ-ОСНОВЦИ ОД ОПШТИНА КАРПОШ (16-та седница, сл.гласник 8/2014)

Кликни и читај – ПАРИЧНА НАГРАДА ЗА ПРВЕНЦИТЕ-ОСНОВЦИ ОД ОПШТИНА КАРПОШ

20 мај 2014 – ПОЛОВИНА СОВЕТНИЧКИ ПАУШАЛИ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО ПОПЛАВИТЕ (15-та седница, сл.гласник 7/2014)

Кликни и читај – ПОЛОВИНА СОВЕТНИЧКИ ПАУШАЛИ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО ПОПЛАВИТЕ

Решение за изменување и дополнување на Решението за формирање на Избирачки одбори (сл.гласник 6/2014)

Кликни и читај – Решение за изменување и дополнување на Решението за формирање на Избирачки одбори

10 април 2014 – ЧЕТИРИНАЕСЕТТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ (14-та седница, сл.гласник 5/2014)

Кликни и читај – ЧЕТИРИНАЕСЕТТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ

Решение за формирање на избирачки одбори (сл.гласник 4/2014)

Кликни и читај – Решение за формирање на избирачки одбори

14 март 2014 – ТРИНАЕСЕТТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ (13-та седница, сл.гласник 3/2014)

Кликни и читај – ТРИНАЕСЕТТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАРПОШ

26 февруари 2014 – ОСУДА НА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА И НАСИЛСТВО (12-та седница, сл.гласник 2/2014)

Кликни и читај – ОСУДА НА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА И НАСИЛСТВО

31 јануари 2014 – БЕСПЛАТНИ УЖИНКИ ЗА ПРВООДДЕЛЕНЦИТЕ И ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ ЗА СИТЕ ОСНОВЦИ ОД КАРПОШ (11-та седница, сл.гласник 1/2014)

Кликни и читај – БЕСПЛАТНИ УЖИНКИ ЗА ПРВООДДЕЛЕНЦИТЕ И ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ ЗА СИТЕ ОСНОВЦИ ОД КАРПОШ