Денеска, 31.05.2019 година, од 10:00 до 19:00 часот, на паркингот на Спортскиот центар „Борис Трајковски“, ќе се организира Skopje Mini Maker Faire, Саем за иновации и ракотворби, во организација на American Corner – Skopje и Амбасадата на САД во Скопје, а поддржан од Општина Карпош.

 

На настанот ќе присуствува и градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, кој заедно со заменик амбасадорката на САД, Лора Браун, во 15 часот, ќе дадат изјави за медиумите.