Градоначалникот на Општина Карпош и советничките групи од Советот на општината едногласно го осудија палењето на возилото на поранешниот градоначалник на Град Скопје Петре Шилегов. Јакимовски рече дека ваквиот настан покажува дека е загрозена безбедноста на жителите на Карпош и го повика МВР итно да го расчисти случајот.