ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ЧЕТИРИ УЛИЦИ ВО КАРПОШ

Почитувани граѓани,

Ве известуваме дека на 24.12.2020 година  ќе се спроведе Јавна расправа со граѓани – жители во Општина Карпош, во врска со изведување на реконструкции на улици во Општина Карпош: ул.„Шекспирова“ (Карпош 2), ул. „Гиго Михајловски“, ул.„Иван Аговски“ и ул. „Мирка Гинова“ (Карпош 1), година. Јавната расправа ќе се одржи  ONLINE на следниот линк: 

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/91865594942?pwd=NEZmNi92aHNKRGp6ZGJEZEhoSUpHQT09

 

Meeting ID: 918 6559 4942
Passcode: kv9nsf

 

Во почетната фаза, планирано е зголемено учество на јавноста, на жителите кои живеат во околината на овие улици, што значи дека ќе можете да ги давате Вашите сугестии, коментари и предлози околу реконструкција на  истите.

Советот на Општина Карпош  донесе ОДЛУКА за давање на согласност за долгорочно домашно задолжување на Општина Карпош во рамки на Вториот проект за подобрување на општинските услуги (МСИП 2), така што преку овој проект ќе се реконструираат споменатите општинските улици.

Во рамките на „Проектот за подобрување на општинските услуги – МСИП“ кој се спроведува преку Министерството за финансии финансиран со заем од Меѓународната банка за обнова и развој  – Светска Банка децидно е предвидено зголемено учество на јавноста.

 

Ви благодариме на Вашата вклученост.

 

Агенда ( преземи ) 

Презентација ( преземи )