Општина Карпош веќе трети ден го чисти снегот од пофреквентните места и од прометните улици кои се под надлежност на локалната самоуправа.

Комуналните служби – хигиеничарите денеска главно работеа на расчистување на попрометните пешачки зонипред Детската болница – Козле како и низ НерезиТафталиџеВладо Тасевски (кај т.н. Млечени другите населби.

Утринава беа фрлени четири тона солдодека во текот на вчерашниот ден беа фрлени 42 тона на сол низ Карпош.

 Локалната самоуправа ги следи состојбите на терен и навремено реагирасо цел да се овозможи безбедно движење за граѓаните и сите учесници во сообраќајот.