Општина Карпош на сите свои жители и на сите граѓани на Република Северна Македонија им го честита 8- ми Септември, денот не независноста на државата. Овој исклучителен датум од поновата историја на Македонија е денот кога пред 29 години, македонскиот народ едногласно се определи да чекори по патот на сувереноста и самостојноста во изградбата на своја модерна држава. Нека е честит и вековит!