По повод Меѓународниот ден на жената, 8-ми март, најмалите карпошани од градинката „Орце Николов“, со пригодни и шарени честити го честитаа Денот на жената.

Вработените во Општина Карпош, со насмевка на лицата ги пречекаа најкреативните дечиња и го добија најубавиот подарок на овој ден, а тоа е честитка богата со шарени исцртани цветчиња.