Општина Карпош, на сите свои жители и на сите граѓани им го честита големиот и историски значаен празник 11 Октомври. Денот кога пред 81 години македонскиот народ го кажа судбоносното НЕ на фашизмот и фашистичката окупација на Македонија. Тоа е историската црта која ја испиша во борбата за својата самобитност и самостојност. Нека ни е честит и вековит!