📖 На сите граѓани им го честитаме 24 Мај – Денот на сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј. А, на сите просветни работници им посакуваме успешна мисија во описменувањето на сегашните и идни генерации. Само образовани и квалификувани млади луѓе можат да нè водат напред.