Во пресрет на летните високи температури, Општина Карпош започна со разубавување на зелениот појас во населбата Карпош 4.

Долж булеварот „Партизански одреди” се поставуваат нови цветни насади, кои ќе го облагородат  урбаниот простор за живеење на карпошани.