Во недела (14.05.2023) со почеток во 11 часот ќе се одржи хуманитарната манифестација „Мајски цвет – подари свет“ за Никола Ѓорѓиев во дворот на ООУ Лазо Трповски.

Целта на настанот е да се соберат средства за понатамошно лекување на 19 годишниот Никола Ѓорѓиев, дете без родители на кое за жал му е дијагностициран канцер на коските.  Настанот ќе биде збогатен со музичка програма и работилница, надополнето со т.н мини зоолошка, ликовна секција заедно со катче за разубавување и вежбање за учесниците. На ова збиднување ќе биде спроведена донаторска акција под мотото „КУПИ И ДОНИРАЈ“, растенија, накит, декорации, храна и пијалоци, се со цел да се да се помогне за да се спаси еден млад живот. Настанот е во организација на Општина Карпош,друштвото за маркетинг „Фанки Макси Дооел“ и ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД.