Засадени се нови украсни растенија на зелените површини во Карпош 2, спроти Драмски театар. Хортикултурно се уреди потегот, на кој претходно се засади нова трева, а беше поставен и систем за наводнување.

 

На овој начин се заокружува изгледот на овој маалски центар. Тука, Општина Карпош неодамна постави и нови клупи и корпи за отпадоци.

 

Акцијата за хортикултурно уредување на јавните зелени површини продолжи и во Порта Влае, каде што во страничните жардиниери беа засадени вакви украсни растенија.

 

Локалната самоуправа продолжува со интензивните активности за раззеленување на населбите. Особено сме фокусирани на креирање нови зелени катчиња меѓу зградите.