Фудбалерите од ООУ „ Аврам  Писевски“ во финалето на Купот по повод Денот на Општина Карпош 3.Ноември, со резултат од 3:0, ги победија своите врсници  од  ООУ „ Петар  Поп Арсов“.

 На   фудбалското игралиште во Влае 2,  во спорска атмосфера  денеска  се одигра завршниот натпревар во овој пригоден куп помеѓу  основците  од  овие две   уличишта кои се наоѓаат на територијата на локалната самоуправа.  Победници во ракометниот куп, пак,   беа основците од  „ Владо Тасевски“.