Денеска се одиграа двата полуфинални натпревари во одбојка за девојчиња со следниве резултати:  ООУ ,, Лазо Трповски’’ – ООУ ,,Владо Тасевски” 2-0 

 ООУ ,, Димо Хаџи Димов’’ –  ООУ ,,Петар Поп Арсов’’ 1-2 . 

Утре, вторник ( 22.03. 2016 година), во училишната спортска сала на ООУ ,, Христијан Тодоровски- Карпош’’, со почеток во 12:00 часот, одбојкарките низ директен дуел, ќе одлучуваат за бронзата. 

 

 

Во среда ( 23.03.2016 година), во 11:00 часот во С.Ц ,, Форца’’ ,  следува спортската   пресметка, помеѓу   ООУ,, Лазо Трповски’’ –   ООУ ,,Петар Поп Арсов’’која ќе одлучи за овогодинешниот победник во одбојка, во рамките на спортските училишни лиги , за учебната 2015/ 2016 година.