На  26 .11.2017 ( недела)  во 19:00 часот со свечен гала концерт на сите учесници ќе биде отворен  Меѓународниот детски фестивал „ Од цвет на цвет со оро и песна“.

Фестивалот е  организиран од страна  на младинското културно –уметничко друштво „ Цветан Димов“,  под покровителство на Општина Карпош. Манифестацијата ќе се одвива во Драмскиот театар во Скопје.