Културната летна манифестација , оваа вечер на жителите на Општина Карпош им овозможи  рокерско уживање . Рок бендот ,, Темпера” , со својот енергичен настап, ја подигна атмосферата во публиката и  ги разигра карпошани.

Гитаристот Драган Гиновски- Гино, тапанарот Мите Димовски, како и Ѓоле Максимовски на бас гитара, и вокалистката Тања Тас, се погрижија, љубителите на овој жанр музика, да се релаксираат во оваа летна августовска ноќ. Групата ,, Темпера’’, со својата динамична изведба и богатиот репертоар на песни,  вечерва , културно го ,, обои ‘’ небото над Карпош.