Денеска (18.09.2023) во рамките на „Културно Лето Карпош 2023“на  плоштадот Делфина со почеток од 19:00 часот, карпошани ќе може да уживаат со куклената претстава „Лакомата меца“ во изведба на Театарот за деца и младинци.  По завршувањето на претставата,  со почеток во 20 часот на овогодинешната карпошова културна манифестација , свој перформанс ќе има и ултрамодерната пејачка Мијата која секогаш со креативните настапи и одлични песни ја освојува публиката.