Почитувани,
Ве известуваме дека во пресрет на претстојните претседателски и парламентарни избори 2024 година, согласно со членот 8-а од Изборниот законик на РСМ, Општина Карпош не може да врши исплати од буџетските средства на локалната самоуправа, ниту пак да одлучува по однос на Јавните огласи и повици. Оттука, ве информираме дека постапките се ставени во мирување и со нивна реализација ќе се пристапи по завршување на изборниот процес.