Музичкиот бенд „ String Forces“, вчеравечер ги забавуваа присутните карпошани. Поп- рок составот, повеќе од два часа приреди вистинско музичко уживање.

Почитувачите на познатиот скопски бенд, кој повеќе од две децении создава музика, играа и пееја на „ Води ме“, „Каде бегаш“, „ Sub“, „ Причина“. „ String Forces“ со своето музичко творештво, создавајќи пет студиски албуми, на вчерашниот концерт, создадоа одличен амбиент на четиринаесеттата вечер на Карпошовото културно лето.