На барање на жителите од улица „Партизанска“ бр. 7 во населбата Нерези,  денеска, екипите на Ј.П „Водовод и канализација“ – Скопје, искочија на терен и извршија санација на дефектот на постојната водоводна инсталација. По завршување на активностите, јавното претпријатие ќе ја врати улицата во првобитна состојба.