По повод Денот на ослободувањето на градот Скопје, 13-ти ноември, градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, заедно со Министерката за труд и социјална политика, Јована Тренчевска, присуствуваа на прекрасната приредба на дечињата од детската установа ,,Мајски цвет”, која се наоѓа во Општина Карпош. Детските весели насмевки  за добредојде, беа предвесник за она што следува пред гостите. Со пригодна кратка музичка приредба, се претставија дечињата од градинката, а потоа сите заедно цртаа делови од Скопје, во знак на роденденот на главниот град.