Деновиве Општина Карпош целосно го реконструираше детското игралиште кое се наоѓа помеѓу бул.Партизански Одреди  и ул.Волгоградска во населбата Карпош 4, поставени се нови тобогани, лулашки, клацкалки и нова ограда.