Општина Карпош изгуби уште една голема личност, заслужен граѓанин на Карпош, сликарот академик Глигор Чемерски.Чемерски беше еден од великаните на македонското сликарство и голем амбасадор на македонската уметност и творештво ширум светот.

Ни беше чест што беше наш сограѓанин. Почивај во мир великану!