Дечињата играорци од МКУД “Цветан Димов,, , денеска беа во посета на градоначалникот Стевчо Јакимовски. Задоволно и насмеани тие, ја раскажуваа својата фолклорна приказна и впечатоците од 27миот Меѓународен детски фолклорен фестивал насловен “Од цвет на цвет со оро и песна,,.

 

На овогодинешниот фестивал учествуваа повеќе од седум ансамбли од државата и странство. Локалната самоуправа, како и секоја година, така и оваа, е поддржувач на оваа манифестација.