Ракометарите од ООУ“Петар Поп Арсов“ се есенските шампиони во училишната лига на Општина Карпош за 2017/2018 година. По одиграни седум кола, шест победи и еден нерешен резултат, тие влегуваат како фаворити во пролетниот дел од ракометната лига.  

Најдобар стрелец е Јован Фичорски (ООУ„ Петар Поп Арсов “со постигнати 56 гола. За подетални информации за резултатите кликнете на следниов линк https://karpos.gov.mk/page/liga-rakomet