Ученичките  од ООУ“ Петар Поп Арсов“ завршија на првото место во есенскиот дел во одбојка за девојчиња, во рамки на спортската училишна лига на Карпош за 2017/2018 година.

По одиграни седум кола со седум победи тие се есенски шампионки кои ќе се борат за „тронот“ и во пролетниот дел на лигата. За подетални информации за резултатите кликнете на следниов линк https://karpos.gov.mk/page/liga-odbojka-devojki