Во знакот на традицијата, денеска во Карпош се одбележа празникот Св. Атанасиј, и тоа во повеќе деловиБардовци, Злокуќани и Жданец. 

На одбележувањето на овој ден присуствуваше и градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, како и претседателот на Совет, Андреј Манолев и повеќе советници.

Тие  на граѓаните им посакаа добро здравје, среќа и успеси.