По повод православниот празник Св. Трифун, Градоначалникот на Општината Карпош, Стевчо Јакимовски и Претседателот на Советот на Општина Карпош, Сашо Лазаровски, присуствуваа на традиционално закројување на лозјето.

Првиот човек на општината, им посака берикетна и успешна година.