Градоначалникот на Општина Карпош денеска беше во посета на ООУ „Братство“ во Тафталиџе 2 каде што е во тек реконструкција на покривот на спортската сала.
-Во 2012 година извршивме целосна реконструкција на училиштето Братство, но остана покривот на спортската сала кој за жал веќе протекува. Од тие причини сега вршиме замена, односно, ставаме нов лим, на спортската сала. Со тоа што ќе се направат и заштитна ограда во делот каде што се стаклата, се со цел да имаме поголема безбедност на учениците, истакна градоначалникот Јакимовски.