Во него ќе читате:

–       Отворено за загадувањето во Карпош, причини и препораки;

–       Инфраструктурни проекти за развоен Карпош;

–       Разговор со Бојан Секулоски (Babot продукција): Професионалноста овозможува да бидеш дел од фото и видео светот;

–       Недела на италијанскиот јазик и солидарноста на Италија кон Карпош:

–       Инспиративен разговор со проф. д-р Александра Саржоска;

–       Зголемување на воспитниот кадар во градинките;

–       Булинг – кој е виновен?