Во него ќе читате: 

 

🗣 Разговор со Данило Коцевски: Карпош ми е во срцето;👉 Тема на бројот: 43 години Карпош е дом на различни генерации;
📲 Интервју со Милан Танчески: мЗаедница – чекор напред кон подобри услуги за граѓаните;
🏨 Здравје: Пушењето најпознат ризик фактор за појава на карцином;
🍪 Крцкаво уживање во Crispy – Chimney Cakes & Coffee.

И уште многу други содржини, за маалскиот дух во Карпош, екологијата, тековните проекти, млади и спорт и сл.