Општина Карпош наскоро ќе го асфалтира коловозот на една поголема улица во Козле, Ловќенска број 4.  Станува збор за делница во должина од 330 метри и ширина од четири метри, на која веќе има рабници и е истампонирана.

Вредноста на оваа инвестиција на локалната самоуправа е еден милион и 100 илјади денари.