Викендов, беше асфалтирана улицата Козле 14 во населбата Нерези во должина од 207 метри. За овој инфраструктурен зафат Општина Карпош од својот буџет издвои 590.878 денари. Изведувач на градежните работи е фирмата „ОСД КИРИЛ” Со обновувањето на оваа улица, на граѓаните на овој дел од општината ќе им биде овозможен полесен пристап и движење за сите учесници во сообраќајот.