Комуналните служби на Општина Карпош утринава миеја и дезинфицираа на паркинг просторот и платото пред Поликлиниката „Букурешт“, Итната медицинска помош и ЈЗУ Институт за белодробни заболувања кај децата – Козле.

 

Овие здравствени установи се на територија на Карпош и тука секојдневно циркулираат повеќе граѓани.

 

Локалната самоуправа продолжува со секојдневните активности за миење и дезинфекција на локални улици, фреквентни места и урбана опрема, како и влезови од згради.

 

Ги повикуваме сите граѓани да се придржуваат до препораките за заштита од коронавирус.