Градоначалникот на збратимената француска општина Флери Сур Орн, Марк Лесерф, испрати писмо со сочувство до градоначалникот на општина Карпош Стевчо Јакимовски, по повод катастрофалните поплави кои ја зафатија Македонија.

Францускиот колега, упати зборови на утеха и ја подаде раката на солидарноста до граѓаните на збратимената општина Карпош.