Вечерва, среда (09.11.2016) во 19.00 часот во кошаркарската сала Кале (на КК „Вардар”) ќе се сретнат КК „Карпош Соколи” со СК „Тирана”. Станува збор за возбудлив натпревар во рамки на Б групата во четвртото коло од БИБЛ Лигата, („Балканска меѓународна кошаркарслка лига”). Ги повикуваме сите љубители на добрата кошарка, да им дадеме поддршка на нашите Соколи.