Ги известуваме граѓаните на урбаната заедница Карпош 2 дека долж булеварот “8-ми Септември”, денеска,21 август, вторник. ЈП Паркови и зеленило ќе спроведе акција за уредување и кaстрење на гранките на десет дрвја (јавори).
Акцијата се спроведува по барање на граѓани и заедници на станари, а по претходно извршена стручна проверка и издадени решенија за кастрење на суви гранки.