По повод 75 годишнината од формирањето на Првиот скопски народноослободителен партизански одред, денеска, делегација од Општина Карпош положи свежо цвеќе пред споменикот на местото кадешто е формиран одредот.

На собирот присуствуваа претставници од Град Скопје, учесници во НОАВМ како и граѓани и почитувачи на НОАВМ.