Почитувани,
Во тек е менувањето на постоечкото улично осветлување со лед светилки и имплементација на систем за автоматско управување со истите, на територија на цела општина Карпош.
До сега поставени се над 2.000 лед светилки во населбите Влае 1, Влае 2, Карпош 3, Карпош 4, Тафталиџе 1, Тафталиџе 2 и Владо Тасевски. Согласно планот за работа, изведувачот на проектот до крајот на јуни треба да заврши со монтирање на уште толку лед светла во останатите урбани заедници во општината, со што со ново улично осветлување ќе биде покриена целата територија на општина Карпош.