Започнува реконструкцијата на улицата „Никола Парапунов“ во населбата Карпош 4. Градот Скопје ќе го обнови коловозот во должина од 580 метри, кој ги поврзува булеварите „Илинден“ и „Партизански одреди“. Исто така, предвидена е реконструкција и на оштетените делови од тротоарите, но и замена на рабниците.

 

На денешната прес конференција, градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев говореше и за други активности кои ги презема локалната самоуправа за подобрување на локалната инфраструктура:

 

  • Ја започнавмепостапката за реконструкција на улицата „Вич“, со неколку краци – пристапи до згради.Минатата недела заврши реконструкцијата на улицата „Ловќенска“ 4 во Козле, претходно и на „Новопроектирана“ во Криви Дол, a беа обновени и краци на улици во Бардовци, рече Богоев.

 

На вчерашната седница на Совет, Општина Карпош ја започна и постапката за реконструкција на неколку улици во Карпош 1 и Карпош 2 и тоа: „Гиго Михајловски“, „Иван Аговски“, „Шекспирова“ и „Мирка Гинова“.

 

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов истакна дека градежните активности на „Никола Парапунов“ ќе траат 30 дена.

 

  • На оваа улица предвиден е и третиот конектор помеѓу главните велосипедски рути на бул. „Илинден“ и „Партизански одреди“. Сакам да им се заблагодарам и на граѓаните кои во овој период имаат разбирање за градежните активности кои се одвиваат во сите скопски општина, рече Шилегов.