Деновиве, финишираше редовната есенска акција во која беа дератизирани околу 5.000 шахти на територија на општина Карпош. Во рамки на оваа активност, локалната самоуправа изврши темелна дезинфекција, дезинсекција и дератизација на сите основни училишта и детски градинки кои се под нејзина надлежност.

 

Општината, секоја година на пролет и есен презема тековна иницијатива за уништување на штетни глодари и инсекти, како превенција од евентуално ширење на заразни болести.