Студиото „Бродвеј јуниор“ со изведба на мјузиклот „Малата сирена“ ќе настапат на четвртата по ред Карпошова вечер на платото млечен со почеток во 19 часот. На театарската претстава ќе настапат повеќе од 35 учесници, меѓу кои и ученици од нашите основни општински училишта. Веднаш по нив повозрасните сограѓани ќе имаат можност да уживаат во шлагерските познати македонски и странски хитови во изведба на музичкиот состав „Трио Џентлмен„.