Денеска, четврток (13.10.2016 година), во 19 часот, градоначалникот Стевчо Јакимовски и претседателот на Советот на Општина Карпош, Сашо Лазаровски, заедно со советниците и дел од  општинската администрацијата, на жителите на наслебата Жданец ќе им го предаде во употреба на користење ново отворениот плоштад, заедно со скалите кои водат кон оваа населба. Настанот ќе се одржи на самиот плоштад.