Одделението за екологија и енергетска ефикасност од Општина Карпош, денеска спроведе редовна хортикултурна акција, за обнова на цветниот расад на плоштадот „Делфина“ во Влае каде се насадија 4.500 украсни цветни насади од типот љубичица – Виола Триколор.