Денеска, нешто по 15.00 часот преку електронска пошта примена е порака во основното училиште „Петар Поп Арсов“ во Карпош 4 со заканувачка содржина во која е наведено дека е поставен експлозив во училиштето.

По приемот на пораката веднаш е известена полицијата, а децата се безбедно евакуирани.