Улицата ,,Козле 3’’, во урбаната заедница Нерези, која доби нов асфалт на почетокот од октомври оваа година, се обнови и со асфалтирани паркинзи. Изведувач на градежните активности е фирмата ДПТУ ОСД Кирил ДООЕЛ експорт-импорт Скопје.

Во оваа урбана заедница се работи на уште една улица која ќе биде целосно реконструирана. За асфалтирање на улицата ,,Козле 12”, која е со должина од 130 метри, издвоени се 695.880 денари од буџетот на Општина Карпош. Градежните активности ги изработува фирмата ДПТУ ОСД Кирил ДООЕЛ експорт-импорт Скопје.