По неколку последователни реакции од граѓаните, денеска,  комуналните служби на Општината, кои се грижат за чистотата и хигиената на територија на локалната самоуправа го исчистија ТЦ Антико во населбата Карпош 4, иако надлежноста за одржување на хигиената на ТЦ Антико е на претпријатието Бетон чии се непродадените и руинирани дуќани долу.