На 44-тата седница на Советот на Општина Карпош, советниците на Социјал демократскиот сојуз и коалиционите парнери, гласаа против за предлог-одлуката за обезбедување на бесплатен паркинг простор за станарите на зградите на улиците Љубанска 1, Волгоградска 1 и Волгоградска 2, на паркинг просторот на трговскиот центар „Скопје сити мол“. Благодарение на гласовите на советниците од Граѓанската опција за Македонија и ВМРО со коалицијата, граѓаните добија бесплатно паркирање. Инаку на денешната седница беа изгласани и двете предлог-одлуки за усвојување на ДУП четврт З 05 Карпош 3 и З 06 Тафталиџе 1.