ЗА ГРАДОТ КОЈ СЕ РЕОБМИСЛУВА

 

Денеска, во 13:30 часот, во Центарот за развој на технологии и иновации – ИНОФЕИТ, во Скопје, градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев ќе биде говорник на првата не – конференција: Green City  Unconference: A city that re (invents) itself“, во организација на фондацијата „Фридрих Еберт“ и Град Скопје.

 

Градоначалникот Богоев ќе се осврне на различни прашања од областа на животната средина, ставајќи акцент на рекултивирање на јавните површини и преработката на отпадот.